مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

همواره دادگاه‌هاي خانواده مملوء از زوجيني است كه اختلافات كوچك و بزرگ زندگي آن‌ها را به آن جا كشانده است. اختلافات ناشي از شانه خالي كردن از انجام وظايف و مسئوليت‌ها بيشتر از همه به چشم مي‌خورد. در اين موارد قانون حقوقي را براي طرفين دعوي پيش‌بيني نموده كه در جلسه دادگاه به آن رسيدگي مي‌شود. حال مي‌خواهيم بدانيم اگر اين اختلاف به دليل انجام ندادن وظايف و عدم تمكين زن باشد قانون چه ضمانت اجرايي در برابر او دارد و حتي چه حقوقي برايش در نظر گرفته است؟ آيا اجرت المثل كه امروزه تقريبا حق هر زني است به او تعلق مي‌گيرد يا خير؟ در ابتدا لازم است با مفهوم اجرت المثل آشنا شويم و سپس به اين بپردازيم كه به چه زني ناشزه مي‌گويند؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

اجرت المثل زن ناشزه

 بررسي امكان تعلق در صورت عدم تمكين

 

 

 

اجرت المثل چيست ؟

اجرت المثل يعني پرداخت وجه در ازاي انجام كاري كه در عرف داراي مزد است و مقدار آن از ابتدا تعيين نشده است. براي كسب اطلاع از شرايط دقيق تعلق اجرت‌المثل به زوجه كليك نماييد.

اجرت المثل در قانون ما براي زنان نيز به كار مي‌رود. در ايام زوجيت و زندگي مشترك زوجين زوجه مي‌تواند بابت انجام كارهايي كه شرعا به عهده او نبوده است مانند نظافت خانه پختن غذا و… دستمزد دريافت كند كه پرداخت اين مزد به عهده زوج مي‌باشد. البته زوجه در صورتي مي‌تواند اجرت‌المثل را درخواست كند كه بتواند ثابت كند كه انجام اين كارها به دستور (درخواست) شوهر و بدون قصد تبرع بوده است. مقدار اجرت المثل هميشه يكسان نيست و شرايطي مانند ميزان تحصيلات زوجه شاغل بودن يا نبودن وي و… سبب تنوع اين اجرت مي‌شود.

آيا اجرت المثل به زن ناشزه تعلق مي‌گيرد ؟

ابتدا بايد بدانيم زن ناشزه به چه زني مي‌گويند؟ در حقوق مدني ما مواردي عنوان شده است كه تمكين و انجام آن‌ها پس از برقرار شدن عقد نكاح به طور صحيح لازم و ضروري است كه اصطلاحا به انجام اين وظايف تمكين و به سرپيچي و خودداري از انجام آن‌ها عدم تمكين گويند. در صورت عدم تمكين نشوز صورت مي‌گيرد و در صورت عدم انجام اين مسئوليت‌ها از جانب زن وي ناشزه نام مي‌گيرد. براي اطلاع دقيق از موارد تمكين و عواقب عدم تمكين كليك نماييد.

گفتيم كه هر زني در هر زمان ( در ايام زوجيت يا در حين انجام مراحل طلاق ) مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده دريافت اجرت المثل را درخواست كند. اما فقط هنگامي اين اجرت به او تعلق مي‌گيرد كه وي به عدم تمكين متهم نشده باشد و ناشزه بودن وي اثبات نشود. زيرا ضمانت اجراي عدم تمكين زن تعلق نگرفتن اجرت المثل و حتي نفقه به اوست. البته باز هم قانون گذار در اين بحث براي حمايت از زوجه مي‌تواند مبلغي را به عنوان نحله (هديه) براي او در نظر بگيرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اجرت المثل زن ناشزه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌جرت المثل زن ناشزه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : اجرت المثل زن ناشزه

امتیاز:
بازدید: 38
برچسب:
:
[ 1399/7/18  ] [ ۱۱ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب